دانش بنیان ها و دانش بیان ها

به گزارش مجله سرگرمی، به بهانه ملاقات ویدئوکنفرانسی رئیس جمهور با وزیر علوم، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و مدیران پارک های علم و فناوری نکاتی پیرامون شرکت های دانش بنیان و پارک های علم و فناوری قابل ذکر است.

دانش بنیان ها و دانش بیان ها

به گزارش گروه رسانه های خبرنگاران، مسعود پیرهادی طی یادداشتی در روزنامه رسالت نوشت : به بهانه ملاقات ویدئوکنفرانسی رئیس جمهور با وزیر علوم، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و مدیران پارک های علم و فناوری نکاتی پیرامون شرکت های دانش بنیان و پارک های علم و فناوری قابل ذکر است قبل از بیان غرض اصلی این نوشته، لازم است تعریف مختصری از شرکت دانش بنیان و پارک علم و فناوری داشته باشیم به بهانه ملاقات ویدئوکنفرانسی رئیس جمهور با وزیر علوم، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و مدیران پارک های علم و فناوری نکاتی پیرامون شرکت های دانش بنیان و پارک های علم و فناوری قابل ذکر است:

قبل از بیان غرض اصلی این نوشته، لازم است تعریف مختصری از شرکت دانش بنیان و پارک علم و فناوری داشته باشیم تا در وقت ارزیابی نهایی به خطا نرویم.

شرکت دانش بنیان یا مبتنی بر دانش، (Knowledge enterprise) به شرکتی گفته می گردد که دانش و فناوری، اساس سرمایه و دارایی حیاتی آن باشد. وابستگی این نوع شرکت در وهله نخست به جای کارگر به دانش است و معمولا تأکید ویژه ای بر فناوری اطلاعات و ارتباطات دارند.

پارک علم و فناوری، سازمانی است که هدف اصلی آن افزایش ثروت جامعه به وسیله تشویق و ارتقاء فرهنگ نوآوری و افزایش توان رقابت در میان شرکت ها و مؤسساتی است که متکی بر علم و دانش در محیط پارک فعالیت می کنند. برای دستیابی به این هدف، یک پارک علمی با ایجاد انگیزش و مدیریت جریان دانش و فناوری در میان دانشگاه ها، مراکز پژوهش و توسعه، شرکت های خصوصی و بازار، ایجاد می گردد که انتقال یافته های تحقیقات دانشگاهی و فراوری دانش مضاعف شده و درنهایت، تسریع رشد مالی در سطح ملی و منطقه ای از ثمرات آن است. در ضمن پارک های علمی خدمات کیفی، فضاهای کاری و تأسیسات مناسب به مجموعه های مستقر در پارک ارائه می کنند. در کشور ما هم اکنون 43 پارک علم و فناوری وجود دارد که در حوزه های مختلف، مشغول فعالیت هستند. پارک های علم و فناوری و حمایت از شرکت های دانش بنیان در سراسر جهان به عنوان یک اصل به رسمیت شناخته شده است؛ چراکه در بسیاری از موارد، موجب اشتغال زایی، افزایش درآمد و توسعه صنایع می شوند.

اما نکته ای که در کنار حمایت ها، تسهیلات و اجتناب از بروکراسی و دست اندازهای اداری و قانونی گوناگون برای این مجموعه ها لازم است، نظارت بر حفظ تعریف و کارایی این مجموعه هاست؛ به این معنی که بعضی از افراد چون بوی تسهیلات، پول، وام و امثالهم را از چند فرسخی استشمام می کنند و ازقضا به دانش و فن بیان نیز مسلط اند، دانش را بنیان و پایه و محور قرار نمی دهند و سعی می کنند بابیان، پرزنت و ارائه نجومی، کیسه خود را از بودجه ای که برای دانش بنیان های حقیقی و کارآمد تخصیص یافته، پر کنند. تشخیص سره از ناسره و شرکت دانش بنیان از مجموعه مبتنی بر فن و دانش بیان، کار بسیار سختی است؛ چه اینکه بسیاری از دانش بنیان ها برای ارائه آنچه واقعا هستند مثل این افراد نمی توانند عمل کنند. در این شرایط، مسئولان، خصوصا در ایام بحران باید مراقب شیادان خوش بیان ولی بی دانش و هنر باشند که مبادا این افراد با استعانت از الفاظ و ارائه های زینت داده شده، موجب اتلاف بیت المال یا تبلیغات منفی علیه توانمندی های گسترده جمهوری اسلامی شوند. حمایت، راهنمایی و نظارت مستمر مجموعه های جوان، نخبه، انقلابی و متدین وظیفه مهم و خطیر و البته یاری کننده به خود این شرکت هاست تا امکانات، به صورت هدفمند و صحیح توزیع گردد.

بازگشت به صفحه رسانه ها

banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 12 دی 1400 بروزرسانی: 12 دی 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 87464

به "دانش بنیان ها و دانش بیان ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دانش بنیان ها و دانش بیان ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید