استفاده از هدفون و هندزفری چه عوارضی دارد؟

به گزارش مجله سرگرمی، استفاده مداوم از هندزفری و هدفون آسیب های جبران ناپذیری به گوش وارد نموده و باعث آسیب به شنوایی می گردد. در ادامه بیشتر به آنالیز خطرات استفاده از هندزفری می پردازیم.

استفاده از هدفون و هندزفری چه عوارضی دارد؟
با پیشرفت فناوری هرروز شاهد ورود تجهیزاتی با کیفیت تر و کم حجم تر با کارایی بیشتر به بازار هستیم. این فناوری ها علاوه بر این که بسیار لذت بخش هستند و موجب سهولت در بسیاری از فعالیت ها می شوند، ممکن است خطراتی را برای سلامتی به همراه داشته باشند. در این گزارش سعی داریم به بعضی خطرهای استفاده از هدفون و هندزفری بپردازیم. در ابتدا ضروری است تفاوت این تجهیزات را توضیح دهیم.

هدفون دارای دو گوشی به مقدار گوش است و مانع از ورود صدای محیط به گوش می گردد. شنیدن موسیقی و بازی از جمله مهم ترین کاربردهای هدفون هستند. عملکرد هدست دقیقا مشابه هدفون است، با این تفاوت که قابلیت مکالمه دارد. این ابزار معمولا برای افرادی کاربرد دارد که هم زمان نیازمند شنیدن و استفاده از دست هستند. ایرفون نیز مشابه هدفون است و بیشتر برای موبایل و انواع دستگاه های پخش موسیقی کاربرد دارد. این دستگاه از طریق سیم و بلوتوث به پخش نماینده متصل می گردد و بسیار کم وزن است. کاربرد هندزفری نیز مشابه هدست است یعنی هم زمان می توان شنید و مکالمه کرد. این ابزار بسیار سبک است.

استفاده طولانی مدت از این ابزار مسائل جدی سلامت به همراه دارد که در ادامه به بعضی از این موارد اشاره شده است.

وز وز گوشوز وز گوش یا (Tinnitus) به احساس صدای زنگ یا صداهای دیگر در گوش یا درک آن از طریق مغز گفته می گردد زمانی که محرک صوتی خارجی در محیط وجود ندارد. در این حالت، شخص بدون این که صدایی در محیط باشد به طور مداوم صداهایی شبیه نویز احساس می نماید. این حالت می تواند دائمی یا موقتی باشد که در هر دو صورت احساس ناخوشایندی است. وز وز گوش می تواند خفیف باشد و فقط در سکوت شنیده گردد یا می تواند به مقدار ای شدید باشد که در شنوایی فرد تداخل ایجاد کند و شدت شنوایی را کاهش دهد. این عارضه بیماری نیست و علاوه بر استفاده طولانی مدت از هدفون یا شنیدن موسیقی با صدای بلند، می تواند به علت مسائل دیگری از قبیل عفونت گوش یا استفاده از داروهای مختلف باشد.

معمولا این عارضه به علت آسیب به سلول های مویی (hair cells) در حلزون (بخشی از گوش داخلی) رخ می دهد.

سلول های مویی گیرنده های حسی در دو سیستم شنوایی و سیستم دهلیزی گوش مهره داران هستند. این سلول ها امواج صوتی را به سیگنال های شنوایی تبدیل می نمایند که در مغز پردازش می شوند. زمانی که مغز سیگنال های عصبی را به درستی دریافت نمی نماید، سیگنال های عصبی غیرطبیعی فراوری می نماید. یکی از مهم ترین عوارض استفاده طولانی مدت از هدفون و تجهیزات مشابه وز وز گوش است.

پُرشنواییدرک غیرطبیعی از اندازه صدای بلند را پُرشنوایی یا تیزی شنوایی می نامند. این عارضه معمولا با کاهش شنوایی همراه نیست. افراد پرشنوا محدوده شنوایی باریکی دارند و معمولا صداهای زیر 50 دسی بل را نمی شوند و صداهای بالای 80 دسی بل برایشان آزاردهنده است. این عارضه معمولا با وز وز گوش همراه است. در واقع این حالت به معنای حساسیت به صداهای طبیعی محیط است.

عفونت جدی گوشاستفاده از هدفون و تجهیزات مشابه به مدت طولانی یکی از مهم ترین دلایل عفونت گوش است. این تجهیزات معمولا به علت استفاده در محیط به انواع میکروارگانیسم ها آلوده اند. از طرفی استفاده طولانی مدت از آنان موجب عرق در ناحیه گوش می گردد و محیطی مرطوب و مناسب برای رشد انواع میکروب ها فراهم می نماید.

این عارضه در افرادی که از هدفون های اشتراکی استفاده می نمایند شدیدتر است و باعث اشتراک میکروارگانیسم های مختلف بین افراد می گردد.

کاهش شنواییکاهش شنوایی شایع ترین عارضه ناشی از گوش دادن موسیقی با استفاده از هدفون و تجهیزات مشابه است. اگر روزانه به مدت 15 دقیقه و بیشتر با استفاده از هدفون با صدای بلند موسیقی گوش می کنید، باید گفت انتظار کاهش شنوایی را در آینده ای نزدیک داشته باشید.

گوش دادن به موسیقی با استفاده از هدفون باعث آسیب به پرده گوش می گردد و به مرور آستانه شنوایی را تحت تاثیر قرار می دهد.

درد گوشافرادی که به طور مداوم از هدفون استفاده می نمایند معمولا به درد گوش دچار می شوند. از طرفی استفاده افراطی از این تجهیزات می تواند به بی حسی گوش منجر گردد.

کاهش یادگیریشنوایی یکی از اصلی ترین ارکان یادگیری است. استفاده افراطی از هدفون به علت کاهش شنوایی بر یادگیری اثرات نامطلوبی دارد.

آسیب جدی به مغزهدفون به علت فراوری امواج الکترومغناطیسی در درازمدت اثر مخربی بر مغز دارد. از طرفی هرگونه آسیب و عفونت ناشی از هدفون در گوش مستقیما بر مغز اثرگذار است. از طرفی مغز عاشق سکوت است و انواع صدا خیلی برای مغز خوشایند نیست. براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال 2011 میلادی که آلودگی صوتی را طاعون مدرن نامید، مدارک محکمی وجود دارد که آلودگی های صوتی اثرات مضر شدیدی بر سلامت دارد. سکوت برای مغز مفید است و موجب کاهش استرس و تمرکز بیشتر می گردد.1

کاهش توجه و افزایش بی امنیتیاستفاده از هندزفری به صورت منظم و همیشگی ، ممکن است باعث گردد که کمتر به محیط خارجی خود توجه کنید. برای مثال زمانی که کسی با صدای بلند کوشش می نماید تا شما را متوجه خود کند.

برای امنیت بیشتر ، اگر در هنگام دوچرخه سواری یا پیاده روی از هندزفری استفاده می کنید، توجه داشته باشید که صدای موسیقی را کم کنید تا متوجه اتفاقات اطرافتان باشید.

افزایش سرگیجهسرگیجه احساس عدم تعادل است و اغلب با علائمی مانند؛ حالت تهوع و استفراغ همراه است . سرگیجه یکی از مسائل گوش داخلی است که ممکن است از عفونت ها و یا بیماری گوش به وجود آید. همانطور که استفاده از هندزفری باعث سرگیجه می گردد، استفاده صحیح از آن نیز ممکن است هرگز باعث ایجاد سرگیجه نگردد پس به طور صحیح از آن بهره ببرید و زیاده روی نکنید.

قرار گرفتن در معرض تشعشعاگر از هدست بی سیم (بلوتوث) استفاده می کنید، بدن شما تحت تاثیر اشعه قرار می گیرد در حالی که تحقیقات نشان داده است این پرتوهای فرکانس پایین برای سلامت بدن بی خطر است. عقیده ها بر این است که احتمالا بدن ما تحت تاثیر تابش مضر قرار می گیرد.

در یک مطالعه که در سال 2018 انجام شد، سازمان بهداشت جهانی (WHO) دریافت که تابش پرتو فرابنفش بر روی موش های نر (RF) اثرات بیولوژیکی را ایجاد می نماید که سرطان زا هستند. این یافته ها منجر به مطالعات بعدی در خصوص اثرات RF، ، برای انسان شد.2

چطور عوارض استفاده از هندزفری را کاهش دهیم؟اگر می خواهید از یک هدفون به صورت مشترکی بهره ببرید، حتما سری هدفون را با دستمال کاغذی تمیز کنید.

سری هندزفری های اسفنجی و پلاستیکی را هر دوماه یکبار تعویض کنید.

استفاده از هندزفری های تقلبی را از قلم نیاندازید.

هیچگاه بیشتر از 2 ساعت به صورت مداوم از هندزفری استفاده نکنید، بلکه هر ساعت، حدودا 10 الی 20 دقیقه به گوش هایتان استراحت دهید.

اهمیت اصالت هندزفری و هدفون در عوارض استفاده از آن، کمرنگ نیست!

اگر فکر می کنید هدفونی که در حال حاضر از آن استفاده می کنید استاندارد نیست، پیشنهاد می کنیم در اولین فرصت یک هدفون مناسب تهیه کنید. توجه داشته باشید که قبل از خرید هدفون به خوبی در خصوص مدل مد نظر تحقیق کنید و با مشاهده نمونه های مختلف، یکی از برترین هدفون ها را با قیمت خوب تهیه کنید.3

پی نوشت:

1.www.hamshahrionline.ir

2.www.namnak.com

3.www.afkarnews.com

banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

namasho.com: نماشو: آگهی رایگان، رپورتاژ خبری، طراحی سایت، سئو و بهینه سازی وبسایت

منبع: راسخون
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 162922

به "استفاده از هدفون و هندزفری چه عوارضی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "استفاده از هدفون و هندزفری چه عوارضی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید