در آستانه سفر تاریخی ریچارد برانسون به فضا

به گزارش مجله سرگرمی، ریچارد برانسون، کارآفرین بریتانیایی و بنیانگذار شرکت فضایی ویرجین گلکتیک، قرار است روز یکشنبه 20 تیر -امروز- به فضا برود.

در آستانه سفر تاریخی ریچارد برانسون به فضا

این سفر که تقریبا 9 روز قبل از سفر جف بزوس مالک آمازون به فضا انجام می گردد، نقطه عطفی در فرآیند تجاری شدن ایده گردشگری فضایی به تعداد می رود.

آقای برانسون شرکت ویرجین گلکتیک را در سال 2004 و با هدف ساخت یک فضاپیمای مسافرتی جهت حمل 2 خلبان و 4 مسافر تاسیس کرد. مطابق هدف گذاری اولیه قرار بود این شرکت فضاپیمایی بسازد که بتواند در ناحیه بالاتر از 80 کیلومتری سطح زمین، موسوم به فضای بیرونی خارج از مرز قراردادی زمین و فضا، پرواز کند.

سفر آقای برانسون با فضاپیمای موسوم به وی اس اس یونیتی (VSS Unity) انجام می گیرد. این فضاپیما تا کنون بیش از 20 پرواز آزمایشی انجام داده و سه بار به لبه فضا رسیده است.

پنج کارمند شرکت ویرجین گلکتیک پیشتر در مراحل آزمایشی سوار بر این فضاپیما بوده اند، با این حال پرواز ریچارد برانسون او را به اولین میلیاردری تبدیل خواهد نمود که با وسیله نقلیه ساخت خودش به فضا سفر نموده است.

سه نفر از همکاران آقای برانسون هم در این سفر همراه او خواهند بود. بت موزس، مربی فضانورد ارشد در شرکت ویرجین گلکتیک، کالین بنت مهندس عملیات و متخصص تجهیزات کابین و بعلاوه سیریشا بندلا معاون امور تحقیقات این شرکت همسفران آقای برانسون را تشکیل خواهند داد.

این پرواز فضایی که ممکن است با تلقی رایج از سفر فضایی اندکی تفاوت داشت باشد. در واقع تصور بیشتر مردم از پرواز در فضا این است که فضانوردی دور زمین بچرخد و دستکم چند روز در بیرون از جو زمین به صورت معلق در فضا به سر ببرد. با این حال این کاری نیست که قرار است آقای برانسون انجام دهد.

فضاپیمای وی اس اس یونیتی در حقیقت به جای اینکه مانند اغلب موشک های فضاپیما از یک سکوی پرتاب و به صورت عمودی بلند گردد، از یک باند هواپیمایی در نیومکزیکوی آمریکا بلند خواهد شد. سپس بعد از 45 دقیقه پرواز و اوج گیری آهسته تا ارتفاع 50 هزار پا، موتورهای فضاپیمای اسپیس شیپ2 درون آن روشن خواهند شد.

فضاپیمای وی اس اس یونیتی سرعت کافی را برای فرار از کشش جاذبه زمین ندارد با این حال با سرعتی برابر با سه برابر سرعت صوت، یعنی حدود 3700 کیلومتر در ساعت، می تواند در فاصله 80 کیلومتری از سطح زمین پرواز کند.

در بالاترین نقطه جهت این پرواز برانسون و همسفرانس برای مدت کوتاهی بی وزنی را تجربه خواهند کرد. در این مقطع اوج، موتور فضاپیما خاموش شده و مسافران در سفینه معلق می شوند. در این حالت فضانوردان چشم انداز وسیعی از زمین را در زیر و سیاهی و خلاء را در بالا می توانند مشاهده نمایند.

در پایان جهت هم فضاپیما با یک فناوری مدرن که به نام سامانه پر پرواز خوانده می گردد به آرامی دو بال خود را باز می نماید تا بتواند در نهایت روی یک باند فرود بیاید.

سه شرکت ویرجین گلکتیک، اسپیس ایکس و بلو اوریجین بر سر تجاری کردن سفر های فضایی با یکدیگر رقابتی فشرده دارند.

آنچه عمدتا شرکت اسپیس ایکس انجام می دهد ساخت فضاپیماهای مداری است. به این معنی که موشک های ساخت این شرکت به قدری قدرت دارند که می توانند با عبور از سرعت 27 هزار کیلومتر در ساعت، از کمند جاذبه زمین رها شوند و ماهواره ها را در مدار زمین یا فضانوردان را در ایستگاه فضایی بین المللی قرار دهند. کاری که برای مثال فضاپیمای ویرجین گلکتیک، دستکم در حال حاضر، نمی تواند انجام دهد.

از آن سو شرکت بلو اوریجین، که قرار است جف بزوس مالک آمازون را به فضا ببرد، از سیستم عمود پرواز استفاده می نماید به نحوی که مسافران در یک کپسول در پایگاه فضایی قرار می گیرند و سپس از سکوی پرتاب به سمت آسمان می فرایند.

پیش از این ویرجین گلکتیک اعلام نموده بود که تا به امروز 600 نفر برای این نوع سفرها جا رزرو نموده اند. قیمت بلیت های اصلی این شرکت 250 هزار دلار است.

ریچارد برانسون گفت: من واقعا معتقدم که فضا به همه ما تعلق دارد. پس از 17 سال تحقیق، مهندسی و نوآوری، صنعت فضایی مسافربری جدیدی به وجود آمده تا درهای فضا را به روی بشر باز کند و دنیا را تغییر دهد.

او کسانی را که روی این طرح کار کردند، ستود و گفت: اینکه رویای قابل دسترسی تر کردن فضا را داشته باشید یک طرف، اما مهم گروه فوق العاده ای است که این رویا را تحقق می بخشند.

جف بزوس، میلیاردر آمریکایی که طرح سفرهای جهانگردی به فضا را دارد خاطرنشان کرد که روز 20 ژوئیه (29 تیرماه) به وسیله شرکت فضایی خود بلو اوریجین به فضا می رود. سه نفر او را در این سفر همراهی می نمایند، برادرش مارک و مهمان افتخاری این سفر، والی فانک، یک زن خلبان 82 ساله است که در دهه 1960 میلادی آموزش های فضانوردی دیده، اما هرگز به فضا سفر ننموده است. هویت شخص سوم که در جریان یک حراج و با پرداخت 28 میلیون دلار به این گروه اضافه شده اعلام نشده است.

نام فضاپیمایی که قرار است جف بزوس و همراهانش را به فضا ببرد نیو شپرد است که با اقتباس از نام آلن شپرد، اولین شهفرایند آمریکایی که به فضا سفر کرد، نامگذاری شده است.

در طول سال های 2000 میلادی ، هفت فرد ثروتمند با پرداخت هزینه سفر به فضا از ایستگاه فضایی بین المللی بازدید کردند. اما این طرح که با حمایت آژانس فضایی روسیه سازمان یافته بود، در سال 2009 متوقف شد. یکی از این افراد انوشه انصاری، سرمایه دار آمریکایی ایرانی تبار بود؛ خانم انصاری اولین زن جهانگرد فضانورد دنیا بود که به فضا سفر کرد. نخستین جهانگرد فضایی دنیا یک سرمایه دار اهل کالیفرنیا به نام دنیس تیتو بود که در سال ‪ 2001‬ به ایستگاه فضایی سفر کرد.

منابع: + و +

rugozar.ir: مجله روگذر: مجله اخبار گردشگری

fastnote.ir: یادداشت سریع: گلچین اخبار و مقالات روز

منبع: یک پزشک
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 154984

به "در آستانه سفر تاریخی ریچارد برانسون به فضا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "در آستانه سفر تاریخی ریچارد برانسون به فضا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید