برای درمان استرس در شرایط بحرانی چه بخوریم؛کمبود 8 ویتامین عامل استرس است

به گزارش مجله سرگرمی، درمان استرس

حتما شما هم تا به حال در زمان استرس و اضطراب این جمله را شنیده اید: یک قرص بخور آروم شی. اما آیا واقعا قرص یا مکملی وجود دارد که با خوردن آن احساس آرامش کنید و اضطراب و استرس از شما دور شود؟ طبق آمار انجمن روانشناسان آمریکا 75 درصد بزرگسالان در طول یک ماه به طور متوسط سطح بالای استرس را تجربه می کنند. این روزها که بحث کرونا ویروس و شیوع آن در سطح جهانی بحث داغ محافل است بسیاری از افراد از زمانی که از خواب بیدار می شوند تا شب که به رختخواب می فرایند مدام با تنش و استرس به خاطر اخبار این بیماری دست و پنجه نرم می کنند.

برای درمان استرس در شرایط بحرانی چه بخوریم؛کمبود 8 ویتامین عامل استرس است

اما استرس می تواند به بدن آسیب جدی وارد کند و باعث تنش عضلانی، ناراحتی معده و مسائل خواب شود. علاوه بر این استرس و اضطراب ریسک ابتلا به بیماری های فشار خون، بیماری قلبی، چاقی و دیابت را هم بالا می برد. اما کمبود کدام ویتامین ها و مواد مغذی باعث استرس می شود و برای کاهش استرس بهتر است چه قرص ها یا همان مکمل ها یا مواد غذایی بخوریم؟ در مورد 8 ویتامین و ماده مغذی که کمبود این ویتامین ها باعث ایجاد استرس و اضطراب در شما می شود را از سایت و در مجله خبرنگاران بخوانید.

1-ویتامین B5

اگر دوست دارید بدانید کمبود کدام ویتامین باعث استرس می شود ویتامین های گروه B و به خصوص B5 در پله نخست قرار می گیرد. ویتامین B5 که به نام اسید پانتوتنیک هم شناخته می شود نقش مهمی در تولید هورمون های آدرنالین دارد و به عنوان ویتامین ضد استرس شناخته می شود. زمانی که مقادیر کافی ویتامین B5 در بدن وجود دارد می تواند ترشح کورتیزول را پایین نگه دارد و همان طور که می دانید هورمون کورتیزول مسئول ایجاد استرس و اضطراب در فرد است.

از سوی دیگر ویتامین B5 در ترکیب با سیستیمین و ATP کوآنیزم A را به وجود می آورند. کوآنزیم A کاتالیزوری است که به عملکرد سایر آنزیمهای موجود در بدن ما کمک می کند. از سوی دیگر در متابولیزه و یا سوخت و ساز مناسب چربی ها، کربوهیدرات ها و پروتئین ها نیاز به کوآنزیم A است و این چیزی است که به انرژی تبدیل می شود. چنان چه تولید انرژی کاهش یابد، آنگاه فرد قادر به انجام فعالیتها با همان قدرت و جدیت نخواهد بود و این امر منجر به اضافه وزن و همچنین افسردگی در فرد می شود. برای تامین ویتامین B5 مورد نیاز بدن گوشت مرغ، قارچ، انواع بادام، جو، انواع حبوبات، انواع ماهی، گوشت قرمز، سبزیجات برگ سبز، آووکادو، گوجه فرنگی و بروکلی بخورید.

2-ویتامین B6

کمبود کدام ویتامین باعث استرس می شود؟ قطعا یکی از مهم ترین این ویتامین ها B6 است. این ویتامین که به نام پیریدوکسین هم شناخته می شود به سنتز هورمون های استرس یعنی اپی نفرین و نوراپی نفرین کمک می کند. این بدان معنی است که وقتی بدن تحت تاثیر استرس قرار می گیرد B6 کمتری برای پیش بردن سایر عملکردهای آن وجود دارد.

علاوه بر این ویتامین B6 برای ساخته شده انتقال دهنده عصبی GABA، ترشح هورمون های سروتونین و دوپامین که مسئول ایجاد حس خوب هستند ضروری است. GABA انتقال دهنده و مهار کننده اصلی در مغز مهره داران است، به کنترل اضطراب کمک می کند و کمبود GABA ممکن است به تشنج، استرس و اضطراب منجر شود. نتیجه یک تحقیق که در سال 2014 در استرالیا صورت گرفت نشان می دهد که با بالا رفتن سطح ویتامین B6 در بدن میزان استرس و اضطراب هم کاهش پیدا می کند.

در مجموع ویتامین های گروه B از اسید فولیک یا همان ویتامین B9 گرفته تا تیامین همه در کاهش استرس موثرند. غلات کامل، گوشت قرمز و گوشت بوقلمون، انواع تخم مرغ و حبوبات شامل لوبیا، عدس و انواع نخود سرشار از ویتامین B هستند.

3-ویتامین C

اگر چه ویتامین C به خاطر سرشار بودن از آنتی اکسیدان بیشتر در نقش ارتقای سیستم ایمنی بدن ظاهر می شود اما کمبود آن باعث ایجاد استرس و اضطراب هم می شود. زمانی که بدن شما دچار استرس و اضطراب می شود مقدار ویتامین C به طور طبیعی در بدن ما کاهش پیدا می کند. در واقع هر چه میزان ترشح هورمون کورتیزول در بدن افزایش پیدا می کند مقدار ویتامین C در بدن کم می شود. پس وقتی دچار استرس و اضطراب می شوید با مصرف مقادیر مناسب ویتامین C یا مصرف مکمل های ویتامین C می توانید استرس را تا حد زیادی کاهش دهید. مرکبات، انواع توت، کلم بروکلی و فلفل قرمز سرشار از ویتامین C هستند.

4-اسیدهای چرب امگا 3

اسیدهای چرب امگا 3 از جمله بهترین ویتامین ها برای غلبه برای التهاب در بدن و پایه و اساس سلامت مغز و سیستم عصبی هستند. طبق نتایج یک تحقیق اجرا شده در این زمینه مصرف اسید چرب امگا 3 با بهبود خلق و خو و کاهش استرس ارتباط مستقیم دارد.

لوبیا و باقلا، آووکادو، کدو حلوایی، گردو، تخمه کدو، سویا، برنج قهوه ای ،انواع ماهی چرب، تخم مرغ، روغن کلزا و اسفناج و کاهو منبع غنی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند.

5-منیزیم

مواد غذایی سرشار از منیزیم در کاهش استرس و اضطراب موثرند. منیزیم بدن را ریلکس کرده و سطح استرس را با کنترل ترشح هورمون کورتیزول کاهش می دهد. برای این که منیزیم کافی به بدن برسد این مواد غذایی را در برنامه غذایی روزانه خود جای دهید: انواع مغزها و آجیل، سبزیجات برگ سبز، آووکادو، شکلات تلخ، لبو و چغندر.

6-ویتامین D

به محض این که سطح ویتامین D در بدن کاهش پیدا می کند میزان استرس هم افزایش پیدا می کند. مشکل اینجاست که قسمت اعظم ویتامین D دریافتی از نور آفتاب تامین می شود و همین مسئله در فصل زمستان نمود بیشتری پیدا می کند. برای تامین ویتامین D مورد نیاز بدن به خصوص در فصل زمستان ماهی، لبنیات کامل، انواع تخم مرغ و قارچ بخورید.

7-زینک یا روی

ضعف سیستم ایمنی بدن مساوی است با افسردگی و استرس و زینک یا همان روی یکی از عوامل قوی نگه داشتن سیستم ایمنی بدن است. زینک سطح مس را در بدن متعادل نگه می دارد و همین امر رابطه مستقیمی با سلامت سیستم عصبی کاهش استرس و اضطراب دارد. علاوه بر این وجود مس برای سوخت و ساز سالم و تقویت استخوان و بسیار ضروری است. صدف، جگر، انواع تخم مرغ، گوشت قرمز و بوقلمون، کدو حلوایی و کنجد سرشار از زینک هستند.

8-سلنیوم

استرس می تواند باعث بروز واکنش های فیزیکی در بدن شود که به مغز آسیب می رسانند. در جریان این واکنش های این رادیکال های آزاد هستند که به نورون ها یا همان سلول های عصبی مغز آسیب می رساند. در این میان مواد مغذی آنتی اکسیدانی مثل سلنیوم به کاهش رادیکال های آزاد و کاهش استرس کمک می کنند. برای دریافت سلنیوم مورد نیاز بدن میگو، ماهی تون و ساردین، انواع مغزها و آجیل، تخمه آفتابگردان و تخمه کدو و سیر بخورید.

shortmessagesystem.ir: مجله پیامک، آخرین اخبار و مقالات در حوزه فناوری و تکنولوژی های مدرن

aliabad-new.ir: علی آباد جدید، اخبار و آخرین رویدادهای علی آباد

منبع: افق کوروش
انتشار: 11 آبان 1400 بروزرسانی: 11 آبان 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 76118

به "برای درمان استرس در شرایط بحرانی چه بخوریم؛کمبود 8 ویتامین عامل استرس است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برای درمان استرس در شرایط بحرانی چه بخوریم؛کمبود 8 ویتامین عامل استرس است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید